Van bron tot zee, bruggen over de Maas

Nederlandse Bruggen Stichting

De corebusiness van de Nederlandse Bruggenstichting omvat veelal berichtgeving over Nederlandse bruggen.

In deze uitgave kijken we niet alleen binnen Nederland, maar ook over de grens, in zuidelijke richting. Om precies te zijn volgen we de Maas in haar loop van de bron op het Plateau van Langres (Noord-Frankrijk) via België en door Nederland tot de uitmonding in zee in het Haringvliet. De lengte van de Maas bedraagt 930 km en de rivier telt zo’n 260 bruggen.

Dat was voor dit boek te veel van het goede en daarom werd besloten van elk land vijftien aansprekende bruggen te behandelen. Daarbij zijn verschillende criteria gekozen. Het kan gaan om ontwerp, bouwtechniek, vormgeving, materiaalgebruik, de betekenis van een brug in de omgeving en zijn geschiedenis, milieuaspecten en verkeerstechnische bijzonderheden zoals kruisingen van (spoor)weg- en waterwegen. Verkeersbruggen, spoorbruggen, speciale fiets/voetgangersbruggen, alle typen komen aan de orde.

Frans Remery, i.s.m. Jan de Boer en Heico de Lange: Van bron tot zee, bruggen over de Maas. Nederlandse Bruggen Stichting,  2022, 120 blz., ill.  ISBN 9789082965414.  Kosten: € 27,50.

U kunt het boek op de website van de Nederlandse Bruggenstichting bestellen: https://www.bruggenstichting.nl/58-boeken/813-bruggen-over-de-maas