Stichting Rijdend Electrisch Trammuseum (RETM/EMA)

 

De Amsterdamse tram van vroeger rijdt vandaag! In het monumentale Haarlemmermeerstation komt u meteen al in de stemming. U stapt in een gelede tram of drieasser van de jaren vijftig, of in een vooroorlogse tweeasser. We hebben ook elektrische trams die ooit dienst deden in andere Nederlandse steden en in bijvoorbeeld Wenen of Praag. Ze nemen u mee op een fraaie route van Amsterdam naar Amstelveen-Bovenkerk. 

U rijdt dan over het laatst overgebleven stuk van de voormalige Haarlemmermeerspoorlijnen, langs het Olympisch Stadion, het Amsterdamse Bos, het oude dorpscentrum van Amstelveen, recreatieplas De Poel en u eindigt bij het eindpunt in Bovenkerk. Terug naar de stad? Of blijft u nog even?

In aanvulling daarop zijn er bij gelegenheid ook ritten door de mooie binnenstad van Amsterdam, langs een groot aantal hoogtepunten van de geschiedenis, architectuur en cultuur.

Het rijseizoen loopt in principe van april t/m oktober, we rijden dan alle zondagen elk half uur tussen 11.00 en 18.00 uur, plus Tweede Paasdag en Tweede Pinksterdag. Houd onze website in de gaten voor de laatste updates.

 

Exploitant van de RETM:
Stichting Electrische Museumtramlijn Amsterdam (EMA)
Amstelveenseweg 264
1075 XV Amsterdam
Tel. 020-6737538 (op rijdagen)
info@museumtramlijn.org
www.museumtramlijn.org