SIEHO - Stichting Industrieel Erfgoed Hoogovens

Contact

Secretariaat:

Menno van Maanen

sieho.secr@tatasteeleurope.com
www.hoogovensmuseum.nl

Het Hoogovensmuseum toont de geschiedenis van het staalbedrijf  in IJmuiden. De ontwikkeling van de IJzer- en Staalindustrie wordt levend gehouden door het presenteren van  objecten, historische documenten, foto’s en filmmateriaal. Het museum is gevestigd in een historisch gebouw, de oude buizengieterij, dat gelegen is net buiten het bedrijfsterrein achter het congres centrum van Tata Steel (zie routebeschrijving onder route). 
Postadres: Stichting Industrieel Erfgoed Hoogovens (SIEHO), Postbus 10.000, adrescode 2J.03, Postcode: 1970CA, IJmuiden.

Het Hoogovens Museum is open op:
- Woensdag van 10.30 tot 15.30 uur
- Zaterdag en zondag van 10.30 – 15.30 uur

Let op: Voor een goede indruk van de collectie is 1,5 tot 2 uur nodig. Houd hier a.u.b. rekening mee in verband met de sluitingstijd om 15:30 uur. Voor gezelschappen, bijvoorbeeld schoolklassen is bezoek op afspraak mogelijk, entree (balie) museum  tel: +31 (0)251 49 88 65  of via het contactformulier op www.hoogovensmuseum.nl

Ook tijdens openbare ritten van de Tata Steel stoomtrein is het museum geopend. zie de website van Tata Steel Stoom IJmuiden www.csy.nl.

De toegangsprijs voor het museum is €  5,- inclusief koffie of thee. Er kan nu ook met PIN betaald worden. Voor kinderen tot 16 jaar en donateurs is de toegang gratis.
Parkeren is gratis.  Het museum is toegankelijk voor rolstoel gebruikers.
 Het Hoogovensmuseum draait op enthousiaste en betrokken vrijwilligers. Wij zoeken nog vrijwilligers, die een of meer dagen voor het museum willen werken.  Indien u belangstelling heeft of nadere informatie wilt kunt het contactformulier gebruiken of rechtstreeks het bovengenoemde telefoonnummer bellen.