SENIJM - Stichting Exploitatie Nederlands Ijzermuseum

 

 

Contact

secretaris : Rob de Redelijkheid (secr. a.i.)  
voorzitter : P. van Toor
Tel. 06-52304164

info@nederlandsijzermuseum.nl
www.nederlandsijzermuseum.nl

ICER en daarin geïntegreerd het ijzermuseum zijn publieksattracties voor jong en oud over techniek en innovatie in de Achterhoekse ijzer- en maakindustrie Hier is de historie van de regionale maakindustrie gecombineerd met innovatie en kunst. In 12 themakabinetten als Hitte, Oer, Vormen, Ontwikkeling is de geschiedenis van de ijzer- en maakindustrie te zien en vooral te beleven. De bezoeker wordt op veel plekken uitgedaagd actief deel te nemen. Dat geldt zeker voor de jeugdige bezoeker. Maar natuurlijk zijn er ook gewoon oude producten te zien: poterie, haarden, kachels, wapenschilden enz.

Openingstijden

Voor actuele openingstijden verwijzen wij naar de website van Innovatiecentrum ICER www.icer.nl

De tentoonstelling 'IJzer in de regio' in de voormalige fabrieken van DRU te Ulft is opgezet door de werkgroep IJzerexpositie van de Oudheidkundige Vereniging Gemeente Gendringen i.s.m. de stichting Nederlands IJzermuseum. 

Het mag beschouwd worden als een opstap naar de vestiging van het Nederlands IJzermuseum op dezelfde locatie, waarmee bovengenoemde stichting druk doende is.
Het definitieve museum is nog in oprichting, maar de huidige expositie 'IJzer in de regio' die al zeer de moeite waard is, is wel op bepaalde tijden toegankelijk.  Voor groepen kunnen speciale afspraken gemaakt worden.