Royal Talens in Apeldoorn gaat verhuizen

Al sinds 1899 ontwikkelt, produceert en distribueert Royal Talens hoogwaardige teken- en schilder­materialen. Royal Talens wenst een ‘state of the art’ nieuwe fabriek en kantoor te ontwikkelen in Apeldoorn-Noord op een kavel van circa 2,7 hectare.

Het Apeldoornse Royal Talens is een begrip in kunstschildersmaterialen. Over de gehele wereld gebruiken professionele kunstschilders en hobbyisten de kwaliteitsproducten van Royal Talens. Grondlegger Marten Talens vestigde ’De Nederlandse Fabriek voor Verf, Lak en Inkt’ anno 1899 te Apeldoorn. Succesvol ondernemer­schap en Talens’ innovatiekracht evenals autonome groei leidden tot een steeds grotere productie van olieverf en van nieuwe producten. Vanaf 1991 is Royal Talens onderdeel van Sakura Color Products Corporation, een volledig particuliere onder­neming met als thuisbasis Osaka, Japan.”

Het bedrijf is nu gevestigd in een monumentaal kantoorgebouw uit 1927 aan de Sophialaan, ontworpen door de Apeldoornse architect G.W. van den Beld. Het is een markant voorbeld van industriearchitectuur in zakelijk-expressionistische stijl. Bij de ingangspartij zijn fraaie zandstenen sculpturen aangebracht, met voorstellingen van mannen met schildersattributen. Welke nieuwe bestemming het complex zal krijgen, is nog niet bekend.