Restauratie kanaalwerfjes Raalte

De voormalige kanaalwerfjes van de Overijsselse kanaalmaatschappij (MOK) aan het Overijssels Knaaal in Raalte zullen worden gerestaureerd. 

Hoewel het nog tot zeker volgend jaar onduidelijk is wat er in de toekomst wel en niet kan op het Overijssel Kanaal qua recreatie, wordt de MOK-werf aan het kanaal in Raalte alvast aangepakt. De monumentale werf staat er al sinds 1888 en is toe aan een grondige restauratie. De gemeente trekt een kleine 40.000 euro uit voor het project, zodat een van de weinige monumenten in Raalte in september weer is opgeknapt. 

Al zo’n 130 jaar staat de MOK-werf (Maatschappij Overijsselse Kanalen) aan de Mettingenlaan in Raalte. de werfjes werden vele jaren door de kanaalmaatschappij gebruikt voor herstelwerkzaamheden aan bijvoorbeeld vlotbruggen en sluisdeuren uitgevoerd.  Deze activiteit werd beëindigd in 1988, toen het kanaal voor de scheepvaart werd gesloten. Enkele jaren later is Raaltenaar Hein Meijer eigenaar van de werf geworden. Vorig jaar heeft Meijer de gemeente laten weten dat hij stopt met zijn werkzaamheden aan de werf. Hij laat dat verder over aan de gemeente.