presentatie boek over brugwachtershuisjes, 2 april, Amsterdam

 

Op dinsdag 2 april van 17.00 tot 19.00 vindt de officiele presentatie van het boek ‘Bakens in de stad – de herbestemming van brugwachtershuisjes’ bij architectuurcentrum Arcam te Amsterdam. 

Het boek ‘Bakens in de stad’ is een beeldend en kleurrijk boek over het herbestemmen van brugwachtershuisjes, en is een initiatief van de Stichting Brugwachtershuisjes.  Naast voorbeelden van geslaagde herbestemmingen komen er ook gebruikers van toen en nu aan het woord, vertellen experts op het terrein van architectuur en cultureel erfgoed over het belang van herbestemmen. Samen met de verhalen is het boek vooral een beeldend overzicht met oud beeldmateriaal en speciaal door Rubén Dario Kleimeer gemaakte foto’s van een aantal huisjes door heel Nederland.

De boekpresentatie zal worden opgesierd met een aantal korte bijdragen van:

Indira van ’t Klooster (Arcam), Rob Smouter (Raad voor Cultureel Erfgoed), Rubén Dario Kleimeer (fotograaf ‘Bakens in de Stad’), Lex de Jong (Stichting Brugwachtershuisjes) en Arno Boon (BOEi)
De presentatie wordt afgesloten met een borrel om samen de lancering van het boek te vieren.

Omdat wij begrijpen dat Amsterdam niet voor iedereen om de hoek is gaan we dit jaar ook nog met het boek het land in, naar Dordrecht (voorjaar), Den Bosch (zomer) en Zwolle (najaar). Zodra er meer bekend is zullen we dat vanzelfsprekend delen via de bekende kanalen.