Monumentaal Havenkantoor biedt nu onderdak aan Boutigue-hotel

In het prachtige rijksmonument aan de Goudriaankade in Den Haag heeft Stadsherstel een eenkamer Boutique Hotel geopend. Het is een unieke locatie waar je kunt overnachten en je hebt het hele pand voor jezelf! Het voormalige havenkantoor is gebouwd in 1900 en was tot 1922 in functie.

Het gebouw werd ontworpen door stadsarchitect A.A. Schadee. Hij ontwierp ook het Openbaar Gemeentelijk Slachthuis en de brandweerkazerne van Scheveningen. Het Havenkantoor heeft grote ramen aan de waterkanten om het voorbijkomende scheepvaartverkeer in de gaten te houden. Boven de ingang vind je nog een stenen beeld van een boeg van een houten schip, het gebeeldhouwde en ingekleurde wapen van Den Haag en een gevelsteen met de inscriptie ‘Havenkantoor’.

Stadsherstel Den Haag heeft het pand gerestaureerd en in eerste instantie fungeerde het als kantoor voor verschillende bedrijven. Nu is het een boutique hotel. Door het unieke karakter, de ligging en de karakteristieke kenmerken van het pand is het een bijzondere ervaring om hier te overnachten.