13e Waterconferentie Gouda, 2 juni 2022

De 13e Waterconferentie met als thema ''Gouda leeft 750 jaar met water '' vindt dit jaar plaats op 2 juni 2022.

In de Waterconferentie staat het water als icoon van Gouda centraal. In het Gouda750-feestjaar is het motto “Geef Gouda door!”.  Daarom richt deze Waterconferentie zich op de betekenis van 750 jaar water in Gouda en wat dit kan betekenen voor de toekomst van de stad. Het programma is als volgt:

12.30 Ontvangst in de Goudse Sint Jan met koffie

13.00 Opening en toelichting op het programma door Henk Vereijken (voorzitter Goudse Watergilde) Inleiding over het ontstaan van het Goudse Watersysteem en zijn monumentale waarde (Hans Verwey, Goudse Watergilde) Inleiding over het creëren van kansen voor de stad op het gebied van klimaatbestendigheid, levendigheid en vitaliteit door het benutten van het watererfgoed (Marieke van Zanten, Het Oversticht).

14.15 Op tien locaties in het centrum worden workshops gehouden en verhalen verteld. Iedereen wordt uitgenodigd mee te praten over de betekenis van het water in de stad, over de mogelijkheden om de waarde ervan beter te benutten, over de kansen die het water biedt om de vraagstukken van de toekomst beet te pakken en over het plezier dat je met het water in en om Gouda kunt beleven.

16.30 Afsluiting in Cultuurhuis Garenspinnerij. De opgedane ideeën worden samengebracht, uitgewisseld en doorgegeven met als speciale gast burgemeester Pieter Verhoeve.

17.00 Borrel met volop gelegenheid met eenieder na te praten en plannen te smeden om het water van Gouda door te geven.