Agenda

20 januari 2018

FIEN Nieuwjaarsbijeenkomst

De nieuwsjaarsbijeenkomst van de Federatie Industrieel Erfgoed Nederland (FIEN) vindt plaats in Zutphen, op zaterdag 20-01-2018.

Ook in 2017 is op het gebied van het industrieel erfgoed is weer van alles gebeurd. Mede dankzij het rijk geschakeerde veld van al die betrokken organisaties. Voldoende stof om weer eens, in informele sfeer, met elkaar bij te praten en weer eens met elkaar van gedachten te wisselen tijdens de traditionele FIEN-nieuwjaarsbijeenkomst.

Ook deze keer zitten we op een lokatie ergens midden in het land die goed met OV bereikbaar is, wat voor velen van ons toch een prettige bijkomstigheid is. Sterker nog, de plaats van samenkomst, het Koelhuis, ligt nog geen 5 minuten lopen van het station Zutphen. Dankzij particulier initiatief is dit bijzondere bouwwerk de afgelopen jaren getransformeerd tot een interessante ontmoetings- en werkplaats. Onderweg erheen komt u nog meer gebouwen tegen die vroeger deel uitmaakten van het industriegebied ten noorden van de spoorlijn en nu onderdeel vormen van de nieuwbouwwijk Noorderhaven.

Pal achter het station treft u de gerestaureerde ''Driekant Broodfabriek'' (mét een mooi assortiment biologisch brood en andere ‘deegwaren’) en een herbestemd Pakhuis, in gebruik bij het Innovatiegilde.

Het adres van het Koelhuis: Coenensparkstraat 1, 7202 AN, Zutphen: https://hetkoelhuis.nl/

In verband met de catering verzoek ik u mij via de e-mail te laten weten of u komt: secretaris@industrieel-erfgoed.nl

 

Globale indeling van zaterdagmiddag 20 januari 2018:
13.30 uur: Inloop met koffie/thee, appelgebak met slagroom
14.00 uur: welkom door 'dagvoorzitter'/secretaris FIEN; nieuwjaarstoespraak Erik Nijhof, voorzitter FIEN
14.15 uur: Introductie en rondleiding door gastheer/gastvrouw: de ontwikkeling van het Koelhuis en in het bijzonder de drie petten: ontwikkelaar, eigenaar en exploitant die zij vervullen, en wel tot op heden zonder subsidie
14.45 uur: lezing, rondwandeling of presentatie m.b.t. de historische ontwikkleing van het industriegebied Noorderhaven/Zutphen. Een en ander hangt af van het weer en beschikbaarheid sprekers
15.15-16.00 uur: napraten, informeel samenzijn