Watertoren Meppel weer te koop


De watertoren in Meppel gaat in de verkoop. Prewest Telecom uit Rogat trekt zich terug als koper. De toren, die sinds 2004 in handen is van woningcorporatie Woonconcept en de gemeente Meppel, werd in 2017 onder ontbindende clausule overgenomen voor 100.000 euro. Prewest Telecom maakt nu gebruik van die ontbindende voorwaarden.

Het bedrijf uit Rogat had plannen voor onder andere een bijgebouw naast de watertoren. Omdat het gaat om een provinciaal monument, komt ook Het Oversticht om de hoek kijken. Deze welstands- en monumentencommissie adviseert gemeenten hoe zij om moeten gaan met bijvoorbeeld bestemmingen van monumenten. Het lijkt te zijn vastgelopen op nieuwbouw rondom het monument en de randvoorwaarden die de gemeente daaraan stelde.

De gemeente zet de watertoren aan de Steenwijkerstraatweg weer te koop. De vraagprijs blijft vooralsnog ongewijzigd, het gebouw moet ongeveer een ton opbrengen. Ondertussen wordt op het gemeentehuis ook gewerkt aan een voorstel voor bouwkundige randvoorwaarden waar een nieuwe eigenaar mee dient te dealen.