Jaarvergadering FIEN, meelfabriek Leiden, zat. 25 mei 2019

We mochten reeds vele van de aangesloten organisaties verwelkomen op onze Nieuwjaarsbijeenkomst op 19 januari in de Gelderlandfabriek te Culemborg. Ook voor onze jaarvergadering met aansluitend een interessant programma hebben we, denken we, een interessante lokatie. Ditmaal  zijn we op zaterdag 25 mei te gast in Leiden, de bakermat van een van de oudst aangesloten organisaties van FIEN, de alom bekende en gewaardeerde STIEL, met wie we ook samen het programma hebben kunnen organiseren.

De Jaarvergadering vindt plaats in de Meelfabriek: https://demeelfabriek.nl/

De locatie: Oosterkerkstraat 18, 2312 SN. De Meelfabriek is goed te bereiken met OV. Vanaf Leiden CS met bus 6 – uitstappen halte Zijlsingel. Lopend kan ook door de fraaie en gezellige binnenstad (bijv. via de markt aan de nieuwe rijn), dat kost minimaal een half uur. Na een korte toelichting op de herinrichtingsplannen volgt een eenvoudige doch voedzame lunch in het zogenoemde Slachthuis op het voormalige fabrieksterrein, waarna groepsgewijs een beperkte bezichtiging plaatsvindt. Vervolgens verplaatsen we ons naar het 500 meter verderop gelegen industrieel monument, De Vrijplaats, Middelstegracht 36. https://vrijplaatsleiden.nl/

Planning

9.30       organisatie aanwezig

10.00    Ontvangst/inloop met koffie+thee

10.30     Start jaarvergadering

                Praatje Ab van der Wiel (ca 5-10 min)

12.00     Oversteek naar Poortgebouw + lunch in ’t Slachthuis https://www.hetslachthuis.nl/

13.00     rondleiding.  Onder begeleiding kunnen geïnteresseerden de bouw op.

                I.v.m. trappen is dit onderdeel niet geschikt voor mensen die moeilijk ter been zijn

13.45     einde rondleiding, wandeling naar de Vrijplaats

14.00-16.00 Bezoek voormalige conservenfabriek van Tieleman & Dros aan de Middelstegracht waar het oude fabriekspand in ere wordt hersteld. Er zijn diverse functies gerealiseerd, het pand heeft een nieuwe bestemming als vrijplaats. Na de ontvangst verzorgt Reinier Verbeek (architect en Leiden kenner) een rondleiding en geeft uitleg over geschiedenis en bestemming van het pand. We sluiten af met een drankje en hapje.

               

Deelname aan het dagprogramma, inclusief lunch, bedraagt slechts €15, over te maken op  NL62RABO0142672068 tnv penningmeester FIEN, Nijmegen, ovv Jaarbijeenkomst. Eventuele dieetwensen mbt de lunch (die vegetarisch zal zijn, wij gaan met de tijd mee!): graag daarbij melden.