Excursie USINE, glasfabriek Leerdam 17 april

Vijfheerenlanden is sinds 2019 een nieuwe gemeente in de provincie Utrecht.  Leerdam maakt deel uit van Vijfheerenlanden, een plaats met een rijke industriële geschiedenis in glas. Voor bewoners van de provincie dus hoogste tijd voor een bezoek. 

De excursie combineert een lezing van de voorzitter van Historische Vereniging Leerdam Teunis Blom, een mooie stadswandeling door Leerdam onder leiding van ervaren stadsgidsen en een bezoek aan de Glasfabriek Royal Leerdam. Vooral dat laatste is interessant omdat Royal Leerdam de oorspronkelijke locatie van de glasfabriek zal verlaten, en dat het nog niet bekend is wat er met deze gebouwen gaat gebeuren. Dus dit is de laatste kans om de glasblazerij op de oorspronkelijke locatie te zien.

De excursie wordt georganiseerd door USINE, samen met Bond Heemschut en de Historische Vereniging Leerdam. Het programma op vrijdagmiddag 17 april is als volgt: 13.00  Verzamelen in Museum Hofje Van Aerden, Huisgracht 67 Leerdam 13.05 -13.30 introductie historie Leerdam door de voorzitter van de Historische Vereniging Leerdam 13.30-15.00  Stadswandeling door historisch Leerdam 15.00-16.30  Bezoek Glasfabriek Royal Leerdam Het Hofje van Aerden is goed bereikbaar via het openbaar vervoer: Per trein:  Het Hofje is circa 12 minuten wandelen vanaf het Spoorstation. Per auto: Bij Glasfabriek Royal Leerdam is een grote parkeerplaats, op loopafstand van het centrum van Leerdam. Wilt u zich tijdig aanmelden voor deze excursie om teleurstellingen te voorkomen. U kunt dat doen met een mail aan usine4utrecht@gmail.com