Bericht

SIEHO Hoogovensmuseum geopend

ImageDe Stichting Industrieel Erfgoed hoogovens (SIEHO) heeft onlangs haar nieuwe museum geopend op het terrein van de Hoogovens in Velzen.

Met de ingebruikname van de nieuwe huisvesting gaat een langgekoesterde wens van de SIEHO in vervulling. Mede door een donatie van Corus (het vroegere Hoogovens) in verband met het 90-jarig bestaan van het bedrijf, is de SIEHO in staat gesteld het nieuwe museum op te zetten en in te richten.

Het museum is gevestigd in het voormalige administratiegebouw van de voormalige buizengieterij, bekend onder de naam ''de Blauwe Brug''.
Het complex bestaat uit een hoofdgebouw, een kantine en een groot badlokaal. Het badlokaal is nu ingericht als centrale expositieruimte voor de historische collectie van de Hoogovens.
Voor het gebouw is een nieuwe entree gebouwd met een ontvangsthal. In de museumzaal zijn een aantal presentatieblokken geplaatst, waar de verschillende thema's worden gepresenteerd.
De presentatie is uitgewerkt in een tijdlijnverhaal. Buiten trekt het museum de aandacht in de vorm van enkele spectaculaire objecten waaronder het topdeel van de voormalige hoogoven nr.7.

Voor meer informatie over het museum : www.hoogovensmuseum.nl 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn