BASM - Stichting tot behoud van Authentieke Stoomvaartuigen en Motorsleepboten

Contact

Postbus 190
1520 AD Wormerveer 
Fax : 075 - 6420536 
contactpersoon: M.de Boer
Na 18.00 uur: 06 22 516 238

sleepduwvaart@xs4all.nl
basmbehoud@xs4all.nl

www.sleepduwvaart.nl
www.watererfgoed.nl

BASM geeft een tijdschrift uit : "Sleep & Duwvaart"
Abonnement 43,00 Euro per kalenderjaar

De Stichting tot Behoud van Authentieke Stoomvaartuigen en Motorsleepboten is een Behoudsorganisatie op het gebied van historische bedrijfsvaartuigen uit de doelgroepen.
De groep historische bedrijfsvaartuigen bestaat naast de genoemd stoomvaartuigen en motorsleepboten verder ondermeer uit voormalige Overheidsvaartuigen, werfvaartuigen en opduwers.
Onder de groep overheidsvaartuigen ook de bekende Schottelaangedreven vaartuigen van Douane, politie en Kon. Marechaussee.

De eigenaren van deze vaartuigen worden door de Stichting vertegenwoordigd in diverse overleg organen zoals b.v. Registratie als Historische Casco of Varend Monument® in de Sectie Varende Monumenten, Beoordelen van aanvragen voor Restauraties, deelnemen in commissies b.v. Reglementen en/of Watererfgoed.nl

Daarnaast is de stichting uitgever van het blad SLEEP & DUWVAART en houdt men zich bezig met specials omtrent historische sleepvaartbedrijven in Nederland.

Het onderzoek omtrent de historie van alle vaartuigen uit de doelgroep wordt op "wetenschappelijke" wijze verricht, waarbij openbare archieven en het kadaster worden geraadpleegd.
De organisatie onderhoudt naast de bestanden van schepen ook een aantal aan elkaar gekoppelde websites.

Ook vlaggen van historische Nederlandse motorenfabrieken zijn door de Stichting opnieuw op de markt gebracht.