Oude dieseltrein gered van de sloop

Hij is groen van de aanslag, is beklad met graffiti en de ramen zijn kapot. Toch kijken tientallen treinfanaten maandag vol liefde naar een treinstel van de historische dieseltrein Blauwe Engel 180. Een groep vrijwilligers kon de trein, die in Haarlem stond, nog net op tijd redden van de sloophamer.

Gisteren kwam de trein aan het begin van de avond met een speciaal konvooi over de weg vanuit Haarlem aan in Hengelo. Het treinstel komt straks aan het einde van de fietsspoorbaan in Twekkelo te staan en gaat dienst doen als soort wachtlokaal. 

Vol spanning kijkt initiatiefnemer Jurriaan Knol naar zijn 'blauwe engel' als die met grote kettingen wordt opgetakeld en op het spoor wordt gezet. De groep gaat in een maand tijd de trein opknappen. "Het is een hele operatie, maar een kans die we als Hengeloos spoorfietsbedrijf echt niet konden laten lopen."

Voor treinliefhebbers is de Blauwe Engel een fenomeen. De trein kwam in 1954 als een 'reddende engel' uit de fabriek rollen om de stoomtrein op de lokale spoorwegen te vervangen. De weinig rendabele spoorlijnen in de dunbevolkte delen van het land waren te duur om te elektrificeren en dus bood de dieseltrein uitkomst.

Door de bijzondere blauwe kleur en de gevleugelde versiering op de kop kreeg de serie dieseltreinen al snel de bijnaam 'Blauwe Engel'.