Nieuwe bestemming voor Philips-loopbrug in Eindhoven

Een vrijstaande stuk loopbrug uit de tijd van Philips op Strijp-R in Eindhoven krijgt een nieuwe bestemming. Ontwikkelaar KRAGT Vastgoed heeft een plan voor een Bruggebouw met vijf woningen naast het 'relict' uit de tijd van de verboden stad.

De inschrijving voor de verkoop van de vijf grote woningen met tuin is inmiddels gestart. Ze meten minstens 190 vierkante meter over vier bouwlagen en ze kosten vanaf 575.000 euro. Dat is voor de hoek-woning natuurlijk exclusief de loopbrug. Wat daar precies mee gaat gebeuren, hangt af van de interesse van kopers, vertellen Alex Hupkes en Jeroen van Wezel van de KRAGT Vastgoed (onderdeel van de KRAGT Groep).

Daarmee hebben alle bouwwerken die nog herinneren aan de tijd dat Philips hier onder meer televisies maakte, een herbestemming gevonden: de gebouwen van Piet Hein Eek aan de Halvemaanstraat en het perron van het oude goederenspoor als expositieruimte, de leidingstraat als een losse herinnering tussen de nieuwbouw, terwijl de vroegere portiersloge RF en pompgebouw RAG zijn omgebouwd tot woningen. ,,Herbestemming van de loopbrug is dus een sluitstuk", aldus Van Wezel. In april start de laatste fase van woningbouw op Strijp-R, rond het KRAGT-plan. Hupkes hoopt dat de bouw van het Bruggebouw dan ook kan starten.