Heemschut teleurgesteld over gedeeltelijke sloop KVL in Oisterwijk

De teleurstelling overheerst bij Heemschut's commissie Noord-Brabant nu de sloop van een deel van het grote U-gebouw van het KVL-complex in Oisterwijk begint. Eén van de oudste delen van de fabriek moet plaatsmaken voor nieuwbouw.

Het grote KVL-complex is recent door de provincie Noord-Brabant verkocht aan de Turkse investeringsmaatschappij Polimeks. Zij willen verder investeren in het terrein. Onder meer door vestiging van een hotel en de komst van een parkeergarage.

Het KVL-complex was ooit een van de grootste leerfabrieken van Europa. Bij de verkoop aan Polimeks gaat het om het hoofdgebouw, het U-gebouw, het Ketelhuis en de brandweergarage. Met de verkoop is een bedrag gemoeid van ruim 14 miljoen euro.

De sloop van een deel van het industriële U complex is begonnen. Heemschut zag geen mogelijkheden meer om dit te behouden en zet de strijd dan ook niet door. Maar de teleurstelling overheerst. Er had volgens de commissie beter gekeken kunnen worden naar creatieve mogelijkheden tot behoud. 

Het nieuwe hotel moet volgend jaar af zijn.