Druk bezochte nieuwjaarsbijeenkomst FIEN in Utrecht

De traditionele nieuwjaarsbijeenkomst van de FIEN op zaterdag 18-1 j.l. werd druk bezocht. Ca. 50 deelnemers uit het hele land waren aanwezig op de bijeenkomst in het voormalige CAB-gebouw in de Cartesiusdriehoek in Utrecht.  Dit monument uit 1952 is nu tijdelijk in gebruik als muzikale broedplaats. Voorzitter Erik Nijhof memoreerde in zijn toespraak het overlijden in 2019 van Henk Weevers, oud-secretaris van FIEN.  Naast een terugblik op het afgelopen jaar, werd ook vooruitgekeken, met o.a. de  plannen voor een Nederlandse industrieel-erfgoedprijs.

Na de toespraak van Erik Nijhof werdt een wandelexcursie gehouden  op het voormalige Werkspoorterrein, met een bezichtiging van de laatste fabrieksloodsen die nog herinneren aan het Werkspoorverleden. Een van de bedrijfshallen is onlangs herbestemd tot bedrijvencentrum en gerenoveerd naar plannen van architectenbureau ZECC.

Ook werd de in 2019 gerestaureerde schoorsteen van de voormalige Werkspoorkantine bezichtigd, een project dat mede dankzij USINE tot stand kwam. 

Het programma werd afgesloten met een iezing door USINE over de historie van het CAB-gebouw en de z.g. Cartesiusdriehoek. en een rondleiding door het gebouw, een schepping van de spoorwegachitect Sybold van Ravesteyn. Voor de komende jaren wacht dit terrein een transformatie tot een nieuwe, duurzame stadswijk van Utrecht.