Bericht

Onlangs verschenen

Stenen en pannen; geschiedenis grofkeramische industrie Limburg

 

crop 23628 colw 150

Op 18 mei 2017 verschijnt het boek Stenen en pannen: Geschiedenis en inventarisatie van de grofkeramische industrie in Limburg. Dit rijk geïllustreerd boek is geschreven door Marcel Dings, een kenner bij uitstek van de historie en tegenwoordige staat van die industrietak.
De fabricage van stenen, dakpannen en gresbuizen is voor Limburg al lang een belangrijke bedrijfstak, niet alleen in het ‘kerngebied’ tussen Venlo en Roermond, maar ook in het noorden en zuiden van de provincie.
In dit unieke boek van 176 pagina’s, met ruim 100 foto’s (in fullcolour), wordt aandacht besteed aan de geschiedenis van deze bedrijfstak en aan alle bijzondere overblijfselen die nog zichtbaar zijn. Naast de voormalige en nog functionerende productielocaties komen  ook villa’s, arbeiderswoningen, spoortunneltjes e.d. van deze bedrijfstak in beeld.

Het boek wordt uitgegeven door de Werkgroep Industrieel Erfgoed Limburg(WIEL). Tot 15 mei is het boek te bestellen voor de gereduceerde prijs van € 22,=(excl. € 1,50 verzendkosten), te betsellen via  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn