Bericht

FIEN- nieuwjaarsreceptie + excursie Deventer havenkwartier

 Herschaalde kopie van FIEN Deventer 16-1-2016

 Op zaterdag 16-1 waren ca. dertig personen aanwezig op de traditionele FIEN-nieuwjaarsreceptie, die ditmaal in het Deventer havenkwartier werd georganiseerd.

Gastheer was ditmaal de Stichting Industrieel Erfgoed Deventer (SIED), de locatie was de onlangs gerestaureerde graansilo ''de zwarte Silo'', een van de oudste (1922)betonnen graansilo's van ons land.

Dit bijzondere industriële monument is in 2015 in opdracht van BOEI hersteld en nu getransformeerd tot een levendig ''Fooddock-restaurant'', een concept waarin startende ondernemers in de horeca een plek kunnen vinden temidden van collegá-horecaondernemers. Voorzitter Eric Giesbers van de SIED gaf in een inleiding achtergrondinformatie over de historie van het Deventer havengebied en de recente ontwikkelingen en initiatieven voor de herontwikkeling van dit industriegebied.

Daarna konden de aanwezigen via een rondwandeling kennis nemen van de diverse vormen van herbestemming van de nabijgelegen industriele monumenten, waaronder enkelee havenloodsen, die na 1946 zijn gebouwd met financiële ondersteuning via de Marshall-planhulp.

Aan het einde van de nieuwjaarsreceptie werd aan Peter Nijhof als oud-voorzitter van de FIEN, en nestor van het Nederlands industrieel erfgoed een uniek fotoboek cadeau gegeven, waarin zijn vele activiteiten als pleitbezorger voor het Nederlands industrieel erfgoed gedurende meer dan 30 jaar in woord en beeld zijn vastgelegd. 

Herschaalde kopie van FIEN deventer 2 16-1-2016 aanbieding fotoboek aan Peter Nijhof door FIEN-secretaris Geert de Weeger

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn