Bericht

Nieuwjaarsreceptie FIEN, Zwarte Silo Deventer, 16-1-2016

Herschaalde kopie van Deventer Zwarte Siloaug

Ook in 2015 is er weer veel werk verricht door de verschillende industrieel erfgoed organisaties. De nieuwjaars-bijeenkomst van FIEN is, ook nu weer, de gelegenheid om hierover weer eens met elkaar van gedachten te wisselen.

Deze keer hebben we in samenwerking met de Stichting Industrieel Erfgoed Deventer een programma voorbereid waarin meer dan voldoende tijd zit om met elkaar spreken.

Zoals u mogelijk weet had SIED lange tijd onderdak in de Zwarte Silo, een beeldbepalend industrieel monumentaal gebouw in het Havenkwartier van Deventer uit 1924. Dit was de eerste betonnen silo van Deventer met ruimte voor een paardenstal, zoutopslag, pakhuis en kantoor in de onderbouw. In maart 2012 werd BOEi eigenaar van het de Zwarte Silo. De silo is een gemeentelijk monument en bekend bij alle Deventenaren. Reden waarom is gekozen voor behoud en hergebruik van dit karakteristieke gebouw. Mede door bijdragen van de gemeente Deventer, de provincie Overijssel en de BankGiro Loterij kon de complexe restauratie en herbestemming van Wenink Holtkamp architecten worden gerealiseerd. Geïnspireerd door de foodcourts in het buitenland, werd de Zwarte Silo herbestemd tot Fooddock.

De Zwarte Silo is nu al een poosje publiek toegankelijk en iedereen kan dan ook van dit prachtige industriële monument genieten.

Reden voor ons om u in dit gebouw uit te nodigen voor onze traditionele nieuwjaarsbijeenkomst. Het adres van de Zwarte Silo is; Zuiderzeestraat 2, 7411 MC Deventer. Tijdens een wandeling door het gebied voorzien we u natuurlijk ook van informatie over het havenkwartier.

In verband met de catering verzoek ik u mij via de e-mail te laten weten of u komt (mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Globale indeling van zaterdagmiddag 16 januari 2016

13.00 Ontvangst met koffie en thee c.a. bij ‘Fooddock’

13.30 Welkomstwoord door Jan Reijnen voorzitter FIEN

13.35 Welkomstwoord door Erik Giesbers voorzitter SIED met toelichting over het Havenkwartier.

13.45 Nieuwjaarstoespraak door Jan Reijnen, voorzitter van FIEN.

14.00 Rondleiding door het Havenkwartier met explicatie.

15.45 Borrel

17.00 Sluiting

Met vriendelijke groet

Ing. G.R. de Weger

secretaris FIEN

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn