Bericht

Studiedag St. Bedrijfsgeschiedenis, Deventer 18 juni

st. bedrijfsgeschiedenis

De Stichting bedrijfsgeschiedenis organiseert op zaterdag 18 juni een studiemiddag in het Havenkwartier van Deventer. Het Havenkwartier is een karaktervol gebied waarin industrieel erfgoed, creatieve ondernemers, kunst en cultuur, horeca, bouwen en wonen gecombineerd worden met een nog werkzame binnenhaven.
Vanaf 13:00 bent u allen welkom in het Food Dock (Zuiderzeestraat 2, Deventer), u kunt daar op eigen gelegenheid een lunch bestellen. Het SBG programma start vervolgens om 13:30. Sam Visser van de Werkgroep Geschiedenis van de Stichting Industrieel Erfgoed Deventer (SIED) zal ons uitgebreid vertellen over bedrijfsgeschiedenissen van lokale maar GROTE industriële spelers zoals Auping, Stegeman en Ankersmits Textielfabrieken. Om 15:00 maken we een wandeling door het havenkwartier van Deventer, waarbij we diverse start-ups aandoen die in allerlei oudere loodsen zijn gehuisvest. Na afloop van deze rondleiding organiseert SBG tot rond de klok van 5 een borrel.
Goody bag! Alle deelnemers krijgen na afloop een goody-bag met twee SIED publicaties, te weten een bedrijfsgeschiedenis over Drukkerij Salland en een bedrijfsgeschiedenis over Auping!
De voorjaarsbijeenkomst is voor alle leden van SBG kosteloos bij te wonen. Ook andere geïnteresseerden zijn van harte welkom, maar aan hen wordt een bijdrage van 15€ gevraagd. 
Aanmelden Wilt u deelnemen aan deze middag? Geeft u zich dan alstublieft op bij onze voorzitter Erik: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken." target="_blank" moz-do-not-send="true">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Vervoer & Routebeschrijving Beschikt u niet over eigen vervoer? Laat ook dat even aan Erik weten. Zo kunnen we kijken of andere leden u misschien een lift kunnen aanbieden. Mocht u met het openbaar vervoer willen komen, dan kunt u door ons met de auto van Station Deventer worden afgehaald! 
Met het openbaar vervoer, lopend vanaf NS-station Deventer: Te voet (10-15 minuten): Neem uitgang centrumzijde en ga linksaf. Loop rechtdoor langs de Leeuwenbrug (hoog kantoorpand) en volg de gracht na de kruising op het Churchillplein tot volgende kruising. Bij de stoplichten rechtsaf de Mr. H.F. de Boerlaan op. Doorlopen tot het tweede stoplicht. Het Havenkwartier ligt aan de linkerkant en loopt door tot aan het eind van de Mr. H.F. de Boerlaan. Er rijdt ook een bus vanaf het NS-station (Buslijn 56, richting Borculo en Buslijn 81, richting Zutphen). Die stopt voor het Havenkwartier.

Met de auto: Vanuit de richtingen Amersfoort, Arnhem, Zwolle, Almelo en Hengelo: Vanaf A1: Neem afslag Deventer Centrum, en volg richting Centrum, rechtdoor. De weg maakt een zigzag over een sluis (Deensestraat). Na het verkeerslicht naar rechts om te parkeren in het Havenkwartier.

Verdieping Wilt u zich alvast verdiepen in het Deventerse Havenkwartier dan kunt u http://neha.us2.list-manage.com/track/click?u=1b2de4d7620d10440d91a30c9&id=ab6bce4298&e=674ea29f5d" target="_blank" moz-do-not-send="true">hier kijken. Voor de bedrijfsgeschiedenis van één van Deventers grootste industrieën, Ankersmit’s Textielfabrieken, kunt u terecht bij deskundige én SBG-lid Willem Ankersmit op http://neha.us2.list-manage.com/track/click?u=1b2de4d7620d10440d91a30c9&id=b225ffb68e&e=674ea29f5d" target="_blank" moz-do-not-send="true">youtube. Ook schreef Ankersmit zijn http://neha.us2.list-manage1.com/track/click?u=1b2de4d7620d10440d91a30c9&id=ebdab62e4c&e=674ea29f5d" target="_blank" moz-do-not-send="true">masterscriptie over dit onderwerp. 
Programma in het kort 13:00 - 13:30 Aanloop in Food Dock 13:30 - 15:00 Lezing Sam Visser 15:00 - 16:00 Rondleiding Havenkwartier 16:00 - 17:00 Borrel
Wij zien u graag vrijdag 17 juni! Hartelijke groet,

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn