Bericht

Festival van de Industriecultuur, Hollandroute ERIH

Halfweg suikerfabriek-380x214Hollandroute

 

2015 is uitgeroepen tot het ‘Europees jaar van het Industrieel Erfgoed’. Een perfecte aanleiding om het eerste ‘Festival van de Industriecultuur’ te organiseren in het kerngebied van de HollandRoute. Samen met de provincie Noord Holland, diverse gemeenten, de Cultuurcompagnie en de stichting Zaanse Industriecultuur (i.o.) zet de stichting HollandRoute zich in voor diverse activiteiten die tijdens het themajaar georganiseerd zullen worden.

Het gebied rondom het Noordzeekanaal, het hart van de HollandRoute, is de industriële motor van de Amsterdamse Metropoolregio. Langs het kanaal, aan de oevers van Zaan en IJ vinden we het indrukwekkende complex van Tata Steel, grote namen uit de voedingsmiddelenindustrie als Verkade, Duyvis, Tate & Lyle, de cacaofabrieken van ADM Cocoa en Cargill.

Graag bieden we partijen en geïnteresseerden van de HollandRoute de mogelijkheid om actief aan te haken bij dit initiatief. Heeft u ideeën over hoe uw locatie deel kan nemen? Wilt u graag weten wat er staat te gebeuren? Dan ontvangen de partijen u graag tijdens de startbijeenkomst op 21 januari 2015 van 15.00 tot 18.00 uur (inclusief borrel) in Het Witte Theater (voormalige Kennemer Electriciteits Maatschappij), Kanaalstraat 257 te IJmuiden.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn