Bericht

Actueel

Nieuwe bestemming voor machinefabriek ten Zijthoff in Deventer

 

stadsbrouwerij-DAVO-Bieren

Op dinsdag 5 april a.s. om 20.00 uur organiseert architectuurcentrum ''het Rondeel'' in Deventer een bezoek aan het voormalige Ten Zijthoff-pand aan de Sluisstraat 6 in Deventer. Dit industriële monument wordt op 8 april officieel in gebruik genomen als stadsbrouwerij en proeflokaal door DAVO Bieren.

 

De voormalige machinefabriek van Ten Zijthoff in het Sluiskwartier heeft jarenlang leeggestaan en er zijn diverse wilde en realistische plannen gepasseerd. Uiteindelijk is er dan nu eentje in uitvoering: het pand wordt omgetoverd tot een moderne bierbrouwerij. Gefinancierd met crowdfunding, gesteund door sponsors, vrijwilligers en professionals nemen de vier mannen van DAVO - Jos Schmitz, Marijn Kroon, Arnoud Pijpker en Frits Lutgerink - op eigentijdse wijze een industrieel erfstuk in gebruik.

Het pand wordt zowel brouwerij als een proeflokaal waar niet alleen bieren van DAVO, maar ook van kleine brouwerijen uit het hele land kunnen worden geproefd.officiële opening is op 8 april, maar u als vriend van Architectuurcentrum Rondeel kunt al op 5 april komen kijken. 

De architect, Kor Zijnstra van Architecten_Lab, en Frits Lutgerink van DAVO Bieren geven een toelichting. Daarna is er gelegenheid het gebouw te bezichtigen. 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn