Bericht

Bij FIEN aangesloten organisaties

BOEI -Nationale Maatschappij tot Behoud, Ontwikkeling en Exploitatie van Cultureel Erfgoed

 logo-boei

 Contactadres: .

Postadres BOEI : Postbus 2641 3800 GD Amersfoort

Bezoekadres BOEI:  Onze Lieve Vrouw ter Eem Klooster, Daam Fockemalaan 22,  3818 KG Amersfoort  Klik hier voor de routebeschrijving

  Ook zijn wij bereikbaar via telefoonnummer 033 760 0660

 Website:

www.boei.nl

Mailadres:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Toelichting: BOEI is opgericht door de Rijksdienst voor Archeologie, Cultuurlandschap en Monumenten (sinds 2009: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed: RCE). BOEI is een vennootschap met diverse aandeelhouders. BOEI stelt zich ten doel het behoud van en herbestemmen van industrieel erfgoed in Nederland. BOEI maakt sinds 2014 onderdeel uit van Fondsenbeheer Nederland, gevestigd te Hoevelaken. Het kantoor van BOEI is sinds 2012 gevestigd in het OLV-ter Eemklooster in Amersfoort.

BOEI is vaak aanjager van het herbestemmen van monumenten en werkt daarbij volgens de beproefde stadsherstelformule: voorkom verval, onderzoek de haalbaarheid van herbestemming, zoek een nieuw passend economisch verantwoord gebruik, koop het monument, restaureer het en zorg daarmee voor vitaal behoud. BOEI treedt op als ontwikkelaar en investeerder, maar werkt ook als adviseur. Sinds de start van BOEI zijn ca. 40 objecten door geheel Nederland door BOEI aangekocht. Een deel van deze objecten is inmiddels hersteld en heeft een passende nieuwe bestemming gekregen. Markante voorbeelden van deze geslaagde projecten zijn: de DRU-fabriek in Ulft, de leerlooierij Driesen in Dongen, het 50 KV-elektriciteitsstation in Apeldoorn en de steenfabriek De Bovenste Polder in Wageningen.

 

foto: een BOEI-project: het gerestaureerde DRU-fabriekscomplex in Ulft, voorjaar 2009.

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn