Bericht

Bij FIEN aangesloten organisaties

TIMS - The International Molinological Society Nederland en VlaanderenT.I.M.S.-Nederland, Vereniging voor Molinologie in Nederland en Vlaanderen
 

Contactadres :
secretariaat TIMS Nederland en Vlaanderen
p/a Mimosalaan 1
1834VC Sint Pancras
 
e-mail: 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Website :

www.molenkunde.eu

Toelichting :

Vereniging

Als onderdeel van TIMS functioneert sinds 1987 “TIMS-Nederland”, Vereniging voor Molinologie in Nederland en Vlaanderen. Zij is ontstaan uit en staat open voor alle TIMS-leden die geïnteresseerd zijn in de molinologie binnen het Nederlandse taalgebied. De vereniging telt op dit moment (jan 2009) 117 leden en 93 abonnees.

Activiteiten

TIMS Nederland en Vlaanderen organiseert twee activiteiten per jaar:
- In het voorjaar wordt steeds een thematische excursie georganiseerd waarbij enkele molens bezocht worden die representatief zijn voor een historische, technische of regionale ontwikkeling. Thema’s waarin we ons in het verleden verdiept hebben zijn onder andere: standerdmolens in Zeeland, torenkotmolens in Vlaanderen, wateroliemolens in Twente en de geschiedenis en techniek van het houtzagen met de wind.
- In het najaar vindt de ledenvergadering plaats, in combinatie met diverse presentaties door onze leden en/of gastsprekers.Tijdschrift Molinologie

TIMS-Nederland en Vlaanderen verzorgt sinds 1990 een aparte, Nederlandstalige publicatie.

Deze verschijnt tweemaal per jaar, tot en met 1993 onder de titel: Nieuwsbrief, vanaf 1994 onder de titel Molinologie, tijdschrift voor molenstudie. Vanaf het ontstaan zijn deze publicaties sterk gegroeid. De omvang is momenteel ca. 40 pagina's A4. Molinologie lijkt derhalve in een behoefte te voorzien. U vindt er nieuwtjes, verslagen van excursies, vragen, boekbesprekingen en uiteraard vooral molinologische artikelen.
Leden van de vereniging krijgen dit tijdschrift automatisch toegestuurd. De mogelijkheid bestaat echter om u hierop te abonneren zonder lid te worden van TIMS en TIMS-NL/VL.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn